Держзрада: апеляційний суд залишив без змін вирок 85-річному харків’янину

18:42, 18 лис. 2019
 
Держзрада: апеляційний суд залишив без змін вирок 85-річному харків’янину

Харківський апеляційний суд відхилив апеляційні скарги захисту 85-річного Мехті Логунова, якого Орджонікідзевський районний суд Харкова засудив до 12 років ув’язнення за статтею «Державна зрада».

Як повідомила речниця Апеляційного суду Євгенія Бондаренко, колегія суддів під головуванням Володимира Протасова сьогодні залишила без задоволення апеляційні скарги захисту, а вирок суду першої інстанції — без змін.

Мехті Логунова затримали у 2017-му році. За версією слідства, він збирав для Російської Федерації інформацію про державні оборонні замовлення України. Як повідомляли у прокуратурі області, дані належали науковим установам та становили державну таємницю.

«Діючи на шкоду обороноздатності та державній безпеці України, він збирав відомості щодо державного оборонного замовлення, яке виконується одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України», — повідомляли у прокуратурі Харківської області.

Через дані із грифом секретності справа за обвинуваченням Логунова слухалася у закритому режимі.

Обвинувачення просило для Логунова 13 років ув’язнення. Захист наполягав на його невинуватості, а також звертав увагу на вік обвинуваченого. 

У липні 2018 року Логунова засудили до 12 років позбавлення волі. 

До сьогодні захист чекав на розгляд апеляційних скарг.