Міськрада оголосила голосування з приводу перейменування проспекту Григоренка

17:14, 20 лис. 2019
 
Міськрада оголосила голосування з приводу перейменування проспекту Григоренка

Мешканцям Харкова пропонують проголосувати за перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова.

Оголошення про проведення громадських слухань у формі електронної консультації оприлюднене на сайті Харківської міськради 19 листопада.

«Необхідність громадського обговорення цього питання обумовлена надходженням до Харківської міської ради пропозицій від ветеранських організацій міста Харкова щодо повернення історичної назви проспекту в місті Харкові імені Маршала Жукова та з метою залучення представників громадськості до розгляду зазначеного питання…», — зазначено у повідомленні.

Міськрада аргументує необхідність обговорень зверненням ветеранських організацій міста Харкова. Так, у обґрунтуванні вказано, що Жуков брав участь у звільненні України від нацистських окупантів і бував у Харкові.

Голосування на сайті міськради проводиться до 18 грудня. 

На пропозицію «Присвоєння імені Маршала Жукова шляхом перейменування проспекту Петра Григоренка в місті Харкові» пропонують відреагувати відповіддю «За», «Проти» або «Свій варіант». 

 

Скріншот: city.kharkov.ua

Пропозиції і зауваження також можна надсилати на адресу мерії (майдан Конституції,7, м. Харків, 61200), електронну пошту (kanc@city.kharkov.ua). 

Результати мають опублікувати не пізніше 1 січня 2020 на сайті мерії.

Нагадаємо, Харківська міська рада програла у суді справу щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. У рішенні суду йшлося про процедурні порушення, а саме — непроведення міською радою громадських слухань.