«Не інакше як політичне переслідування»: ексрадниця Світличної прокоментувала підозру

17:51, 21 лис. 2019
 
«Не інакше як політичне переслідування»: ексрадниця Світличної прокоментувала підозру

Марію Андреас, ексрадницю колишньої голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної, підозрюють у використанні завідомо підробленого документа. 

Інформацію про спробу вручення підозри Суспільному підтвердила сама Андреас. 

«Я знаю, що є така підозра, але ми її не прийняли, тому що я абсолютно з нею не згодна. Все, що відбувається, — не інакше як політичне переслідування. Будемо розбиратися», — сказала вона телефоном. 

Справу відкрито за статтею «Використання завідомо підробленого документа» (ч. 4 ст. 358 ККУ), підтвердив Суспільному прессекретар прокуратури області Дмитро Чубенко. Прізвища підозрюваної він не назвав. Підтвердив, що «особа відмовилася підписувати документи», тому правоохоронці зачитали текст підозри вголос у присутності понятих. Обставин справи Чубенко не повідомив. За попередньою інформацією, слідчі перевіряють інформацію щодо достовірності диплома підозрюваної. 

Питання щодо диплому Марія Андреас коментує так: 

«Я не знаю, як таке вийшло з дипломом. Я у Політеху навчалася. Це питання, напевно, скоріше до Політеху, а не до мене. На себе наговорювати не дам, але і чинити перешкоди слідству теж не буду». 

Отримати коментар представників НТУ «ХПІ» Суспільному поки не вдалося. 

Поліція веде слідство під процесуальним керівництвом прокуратури, сказав Чубенко. Інкримінована стаття передбачає штраф до 850 гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на пів року.

Фото: Facebook/Марія Андреас