Вибух на Чайковській: поліція ввела операцію «Перехоплення»

11:52, 25 лис. 2019
 
Вибух на Чайковській: поліція ввела операцію «Перехоплення»

Після вибуху на вулиці Чайковській у Харкові і Харківській області оголошено план «Перехоплення». 

Такий наказ дав начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Валерій Сокуренко, повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області.

«Зловмисники, ймовірно причетні до злочину, можуть пересуватись на автомобілі Opel Vectra синього кольору з державними знаками європейської реєстрації», — інформують у поліції.

UPD Вибухівка була саморобною, в її основі — тротил, розповів журналістам начальник Слідчого управління облуправління поліції Сергій Чиж попередні дані. За його словами, вибуховий пристрій під машиною адвоката на Toyota Camry спрацював не одразу.

«Я так розумію, що вибуховий пристрій знаходився під днищем автомобіля і не був прикріплений до автомобіля, або злочинці його, скажімо так, погано його закріпили, і він відпав. На щастя, ніхто не постраждав», — сказав Чиж. 

UPD 13:50 // Як повідомила речниця поліції Харківщини Олена Баранник, за деякий час Opel Vectra знайшли згорілим на вулиці Пушкінській. 

Поліція розслідує пригоду як замах на умисне вбивство (ч. 2 ст.15 ч.1. ст.115 Кримінального кодексу України). Основна версія — замах, скоєний у зв’язку із адвокатською діяльністю власника Toyota Camry