Кучер — Світличній: Спитайте, хто формував проєкт бюджету

12:26, 26 лис. 2019
 
Кучер — Світличній: Спитайте, хто формував проєкт бюджету

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер прокоментував допис своєї попередниці Юлії Світличної.

Юлія Світлична, яка є депутаткою Харківської облради і очолює постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва, розкритикувала дії нового керівництва Харківської облдержадміністрації щодо формування бюджету і програм.

«Розглянули і Програму соціально-економічного розвитку на 2020 рік. Виявилась дивна річ — діюча облдержадміністрація повністю ігнорує ініціативи діючого Президента. Позиції та норми обох Указів Володимира Зеленського, від 8.11.2019 р. та 30.09.2019 р., які визначають орієнтири та напрямки реформування державної політики у економічній та соціальній сферах, до цього часу в обласній програмі не враховані жодним чином», — написала Світлична на своїй сторінці у Facebook.  

За її словами, бюджет «буде слабшим», ніж торік: зокрема, начебто зменшується підтримка закладів культури. Комісія доручила ОДА «внести зміни до Програми та врахувати у ній положення президентських указів».

«Депутати жартують, що не зрозуміло, хто представляє Президента у регіоні — обласна адміністрація чи обласна рада», — йдеться у її дописі.

Прокоментувати висловлювання колишньої голови ОДА журналісти попросили голову Харківської ОДА Олексія Кучера після його зустрічі із представниками бізнесу і промисловості.

«Ви ж знаєте, скільки я тут працюю. І необхідно було задати питання, задайте питання пані Світличній, хто формував цей проєкт бюджету, зокрема і соціальний розвиток. Задайте це питання, нехай відповість. У нас є механізми для того, щоб відкоригувати. Зараз уже третій тиждень як я призначений і окрім цих загальних фраз, я все ж таки хотів почути, що конкретно не відповідає політиці президента. Тому що по всіх напрямках і всім завданням, які були поставлені президентом, ми працюємо. І з кожним днем працюємо потужніше. Намагаємося їх реалізувати», — сказав Кучер.

На питання, чи дійсно бюджет буде слабшим, як стверджує Світлична, Кучер сказав:

«Бюджет був прийнятий, але цифри ми ці не бачимо. Давайте ми будемо щось коментувати, коли ми побачимо цифри».

Він також попросив журналістів ставити питання по темі зустрічі: «Всі ці обміни інформацією з попереднім керівником ми поки що відставимо в сторону...».