Порушили техніку безпеки: у ДБР назвали основну версію вибухів у Балаклії

16:26, 26 лис. 2019
 
Порушили техніку безпеки: у ДБР назвали основну версію вибухів у Балаклії

Державне бюро розслідувань розглядає кілька версій причин вибухів у Балаклії 15 листопада, що призвели до загибелі трьох військовослужбовців — двох саперів та водія. 

«Ми схиляємся до того, це основна наша версія, що все-таки ті особи, які безпосередньо виконували роботи з цими боєприпасами, вони якраз і причетні — через те, що не виконували техніку безпеки під час такого виду робіт», — сказав сьогодні на пресконференції у Харкові заступник директора Територіального управління ДБР Олексій Новіков.

«Наша версія, скоріш за все, через порушення техніки безпеки виникло стикнення двох цих двигунів, якась іскра, скоріш за все, з’явилась, і тому, мабуть, була порушена цілісність цього двигуна, де знаходилось паливо, і тому пролунав вибух», — додав він.

За словами Новікова, людина, яка була в кузові вантажівки з двигунами, — серед загиблих. 

Остаточні висновки щодо причин пригоди мають надати експерти.

«Ми розслідуємо службовий злочин. І саме організація цих робіт і відсутність контролю над ними належного, за організацією належної техніки безпеки, це по суті і є підставою, що призвело до конкретних дій осіб, які працювали з цими боєприпасами», — сказав Новіков.

На сьогодні у справі допитали понад 100 людей. Свідчення дали і військовослужбовці, які внаслідок вибухів отримали поранення. 

Нагадаємо, 15 листопада, у військовій частині в Балаклії пролунали вибухи. Двоє саперів загинули того ж дня, ще один помер за два дні у лікарні. Четверо отримали поранення.