UA: Харків транслюватиме перший півфінал нацвідбору на Євробачення-2019

13:23, 9 лют. 2019
 
UA: Харків транслюватиме перший півфінал нацвідбору на Євробачення-2019

Цієї суботи, 9 лютого, о 19:00 відбудеться перший півфінал нацвідбору міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019.

Суспільний мовник транслюватиме шоу наживо на всіх телеканалах: UA: ПЕРШИЙUA: КУЛЬТУРАUA: КРИМ та телеканалах регіональних філій, в тому числі UA: Харків, а також на цифрових платформах Суспільного: на сайті в HD-якості, на YouTube та в соціальних мережах.

У неділю, 10 лютого, в ефірі Суспільних телеканалів можна буде переглянути шоу в записі.

У першому півфіналі нацвідбору змагатимуться вісім виконавців: MARUV, The Hypnotunez, Brunettes Shoot Blondes, YUKO, BAHROMA, LETAY, VERA KEKELIA та ЦеШо.

Одна з учасниць першого півфіналу Віра Кекелія у листопаді 2018 року була в ефірі «Твого Ранку» на UA: Харків. Дивіться запис на Facebook

Обрання конкурсантів, які пройдуть у фінал, відбуватиметься шляхом онлайн-голосування глядачів та виставлення оцінок від національного журі в складі: народної артистки України та переможниці Євробачення-2016 Джамали, народного артиста України й представника України на Євробаченні-2007 Андрія Данилка та продюсера й соліста гурту The Maneken Євгена Філатова.

Результати голосування глядачів додаються до оцінок від суддів, після чого визначається загальний результат, за підсумками якого учасники з найбільшою кількістю балів потрапляють до фіналу. За правилами нацвідбору до фіналу пройде лише шість виконавців — по три учасники з кожного півфіналу.

Другий півфінал нацвідбору Євробачення-2019 відбудеться 16 лютого. Хто саме представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі у Тель-Авіві, українці дізнаються 23 лютого.