Шеф-редактором Суспільне Харків та східного хабу Суспільного став В’ячеслав Мавричев

Шеф-редактором Суспільне Харків та східного хабу Суспільного став В’ячеслав Мавричев

18 лип. 2023

За результатами відкритого конкурсу, шеф-редактором Суспільне Харків та східного хабу Суспільного став В’ячеслав Мавричев. Переможець розпочав роботу на новій посаді 17 липня.

В’ячеслав Мавричев очолив команду новин Суспільне Харків у грудні 2017-го. До цього 12 років працював польовим репортером, власним кореспондентом, редактором локальних новин. Протягом 2014 року працював воєнним кореспондентом в зоні АТО. Під час роботи на Суспільне Харків зробив акцент на розбудові one-man-band-журналістики, впроваджував стратегію «digital first» разом із колегами зі Шведського радіо та телебачення SVT, у 2021 році — розбудовував гіперлокальну мережу інформаторів Суспільного на Харківщині. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну не покидав Харків, повернувся до роботи журналістом «у полі»,  поєднуючи шеф-редакторство та репортерство. Став автором циклу матеріалів про оборону Харкова та регіону, продовжує працювати на лінії зіткнення та в деокупованих містах та селах. У червні 2022 року нагороджений орденом «За заслуги» III ступеню, у червні 2023 року — відзнакою «Щит Сил територіальної оборони ЗСУ».

«Східний хаб Суспільного просто зараз — це лінія фронту. Після перемоги, на жаль, це буде випалене поле. Працювати в таких умовах вкрай складно й виснажливо, але місія Суспільного — захищати свободи в Україні. Тож ми повинні докласти максимум зусиль, відшукати або й створити найефективніші редакційні алгоритми, щоб вся країна та світ знали правду про війну, яку розв’язала росія. Кожен кадр, кожне інтерв’ю — це можливість вплинути на наших міжнародних партнерів, отримати більшу підтримку і наблизити перемогу. Ми маємо вчасно і якісно інформувати тих, хто опинився у зоні небезпеки, — щоб зберегти якомога більше життів наших співвітчизників. Ми повинні зафіксувати якомога більше доказів воєнних злочинів росіян — щоб убивці та кати були покарані міжнародним судом. Ми мусимо записати для нащадків, закарбувати в пам’яті прізвища кожного, хто став на захист української землі й заплатив за це найвищу ціну. І вже після перемоги ми зобов’язані докласти максимум зусиль, щоб допомогти українцям пережити цю велику спільну травму, загоїти рани, відбудувати житло та жити», — каже В’ячеслав Мавричев, шеф-редактор східного хабу Суспільного.

Читайте також: Хаби у регіонах Суспільного: запитання — відповіді

Шеф-редактор/-ка відповідальний/-на за дотримання журналістських стандартів контенту, який виготовляє команда хабу, керує його творчими процесами та координує бюро, які до нього належать: планує роботу своєї новинної редакції, а також відповідає за досягнення показників ефективності бюро. 

«Ми обрали шеф-редакторів зсередини своєї команди  навіть у тих регіонах, де склалась найбільша конкуренція, наші колеги проявили найґрунтовніше розуміння контексту регіону та досвід побудови мультимедійної редакції. Переважно вони вже реалізували це в своїй філії і тепер зможуть масштабувати на хаб», — зазначила Христина Гаврилюк, головна редакторка служби новин Суспільного Мовлення.

Загалом, конкурс тривав у два етапи: спочатку департамент кадрового адміністрування відібрав претендентів за поданими документами, а далі з ними провела співбесіду конкурсна комісія, до якої входять члени та голова правління Суспільного. Про переможців конкурсу на посади шеф-редаторків хабів в інших регіонах читайте за посиланням.


Нагадаємо, згідно з Концепцією регіонального мовлення на 2022-2025 роки, відбудеться трансформація філій Суспільного, на базі яких будуть створені шість хабів Суспільного: центральний, західний, північно-західний, північно-східний, південний та східний.  Кожен з них включатиме центр виробництва та декілька бюро в найближчих областях, а також гіперлокальну мережу журналістів в об’єднаних територіальних громадах. Терміни створення східного хабу залежатимуть від безпекової ситуації в регіоні.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Харків шукайте на діджитал-платформах: