У Харкові готуються до відкриття великої зали філармонії

18:02, 13 лют. 2019
 
У Харкові готуються до відкриття великої зали філармонії
У харківській філармонії готуються до відкриття великої концертної зали і усього комплексу в цілому. Всередину кореспондентам UA: Харків сьогодні потрапити не вдалося. Двері зачинені, там йдуть останні приготування, розповів працівник Артем Коваленко. Сьогодні будівлю, за його словами, прибирають з 8 ранку.
 
На відкриття великої зали 14 лютого очікують Президента України Петра Порошенка.
 
У програмі його візиту — чотири об’єкти. Два з них — у Харківській області, ще два — у Харкові. Як повідомила речниця ХОДА Ксенія Ярікова, у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого на вулиці Пушкінській, 88 відбудеться зустріч з керівниками промислових підприємств з нагоди 85-ї річниці заснування ПАТ «Турбоатом». А в філармонії на Римарській, 21 — концерт з нагоди відкриття великої зали. 
 
 
Чи буде поліція обмежувати рух транспорту у центрі міста через візит Президента, начальник Управління патрульної поліції Харківської області Размік Оганісян відповісти не зміг. За його словами, точної інформації нині він не має.
 
За словами речниці Головного управління Нацполіції у Харківській області Ганни Третьякової, заходи безпеки у Харкові 14 лютого будуть посилені у зв’язку з матчем Ліги Європи. 
 
Реконструкція філармонії тривала 13 років і загалом коштувала близько півмільярда гривень, розповів у «Темі дня» 25 січня директор і головний диригент філармонії Юрій Янко. «Якщо врахувати, що Оперний театр наш будували 25 років, то тут, можна сказати, що удвічі швидше побудували, тобто не так вже і довго, — сказав Янко. — І дякую нашим будівельникам, архітекторам, які все ж таки робили все можливе, щоб не зупинялося будівництво, і хоч одна бригада у всі часи, найтяжчі, завжди працювала».