Шість посадовців, підозрюваних у справі про розтрату бюджетних коштів, від роботи не відсторонені

13:10, 29 лис. 2019
 
Шість посадовців, підозрюваних у справі про розтрату бюджетних коштів, від роботи не відсторонені

За версією слідства, працівники міського Департаменту будівництва та шляхового господарства — серед них заступник директора та керівники відділів — продавали залишки асфальту підконтрольним фірмам за заниженими у 5 разів цінам. Робили це протягом двох років, з 2016-го. Цим принесли збитки у розмірі майже 6 млн грн. Справу розслідують за статтею «розтрата майна в особливо великих розмірах». Це до 12 років ув’язнення.

Чому працівники департаменту продовжують працювати у міськраді, пояснює перший заступник прокурора області Андрій Кравченко:

«Слідчими внесені клопотання до суду про обрання запобіжних заходів так само як і відсторонення цих осіб від займаних посад на час слідства. Наразі судом ще не вирішено питання щодо відсторонення. Слідчими внесені клопотання, але розгляд ще триває. Ми сподіваємося, що це буде найближчим часом».

Тиждень тому запобіжний захід обрали одному з 6 підозрюваних — Ігорю Київському, заступнику директора департаменту. Прокуратура просила тримання під вартою, захист хотів не обирати запобіжний захід взагалі. Суд зобов’язав підозрюваного внести заставу у розмірі 602 тис. грн та носити електронний браслет. Київський сплатив ці гроші та продовжив працювати у міськраді.

Наступного тижня має відбутися засідання щодо іншого підозрюваного — йому також вибиратимуть запобіжний захід.