Запобіжний захід підозрюваному у справі про продаж асфальту оскаржуватиме і захист, і прокуратура

13:19, 26 лис. 2019
 
Запобіжний захід підозрюваному у справі про продаж асфальту оскаржуватиме і захист, і прокуратура

Посадовець, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів під час ремонту доріг, сьогодні оскаржив запобіжний захід. Минулого тижня Ігорю Київському — заступнику директора міського Департаменту будівництва та шляхового господарства — обрали внесення застави у розмірі 602 тисячі гривень. Також його зобов’язали носити електронний браслет та здати паспорти. Заставу Київський сплатив у той же день й продовжив працювати у міській раді, каже його адвокатка Юлія Плєтньова.

«Ми подали апеляцію. Хочемо, щоб не застосовували взагалі запобіжний захід, оскільки не доведено органом досудового розслідування обґрунтовану підозру, а також ризики, які зазначені в Кримінально процесуальному кодексі».

За версією слідства, Київський продавав залишки асфальту від ремонту доріг підконтрольним фірмам. Робив це за заниженими у 5 разів цінами. У матеріалах справи йдеться про 17 доріг. Залишки продавали з 2014-го до кінця 2017-го року. Усе придбала одна фірма «Паркінг+» — це понад 30 000 м³ крихти й збитки в більш як 4 мільйони гривень. У справі фігурують 6 посадовців. Усіх підозрюють у розтраті в особливо великих розмірах. Це до 12 років ув’язнення.

Запобіжний захід Київському оскаржила і прокуратура:

«Зможе надалі впливати на свідків у вказаному кримінальному провадженні з-поміж працівників департаменту, в якому Київський обіймає одну з керівних посад. Зможе знищити або спотворити речі, які на даний час ще не досліджені органом досудового розслідування, але мають суттєве значення», — каже прокурор у справі Роман Петренко.

Сьогодні у Дзержинському райсуді мали обирати запобіжний захід другому підозрюваному — очільнику одного з відділів Департаменту. Засідання перенесли на 2 грудня.

Директором та одним зі співвласників фірми «Паркінг+», яка купляла залишки асфальту, був Володимир Чумаков. Це директор Департаменту будівництва та шляхового господарства. У 2010 році Чумаков очолив департамент та покинув фірму «Паркінг+». Згідно з Єдиним реєстром юридичних осіб, у Чумакова було понад 5% статутного фонду фірми — це майже 2,5 мільйони гривень.