Чотири машини потрапили в ДТП поблизу Рогані: загинула людина, п’ятеро травмовані

21:26, 14 лют. 2019
 
Чотири машини потрапили в ДТП поблизу Рогані: загинула людина, п’ятеро травмовані

Чотири авто на трасі поблизу селища Рогань могли перекинутися через ожеледицю. Це одна з версій, яку нині розглядає слідство, розповів керівник відділу слідчого управління Нацполіції області Олексій Маник.

За його словами, три аварії сталися на одній ділянці траси протягом півгодини — з 8:30 до 9:00. У цих ДТП загинула жінка-пішохід, ще п’ятеро людей були травмовані.

За попередньою версією, першим у аварію потрапив мікроавтобус Volkswagen Transporter. Його занесло на повороті, авто перекинулося. Допомогти водію хотіла пасажирка іншої машини. Коли вона переходила трасу — її збила Kia Rio.

«Рухався автомобіль Kia Rio синього кольору. За попередньою інформацією через ожеледицю не впорався з керуванням і наїхав на жінку 64-го року народження, яка переходила дорогу», — говорить Маник.

Протягом півгодини на іншій смузі дороги перекинулися ще два легковики — це Siat та ВАЗ. Чому їх водії не впоралися з керуванням, зараз встановлюють слідчі, каже Маник. Одна з можливих причин — ожеледиця на дорозі.

Нині слідчі розслідують ці справи за двома статтями: «Порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило смерть потерпілого» та «Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху». За останньою статтею слідчі перевірятимуть, чи немає у аваріях провини комунальників, які обслуговують цю ділянку траси.

За словами директора Центру екстреної допомоги Віктора Забашти, з місця аварії троє людей були доправлені до лікарні. Їх життю нічого не загрожує. Ще двоє людей отримали синці та подряпини.