Пожежу на території складу швейної фурнітури у Харкові розслідують як підпал

15:17, 17 лют. 2019
 
Пожежу на території складу швейної фурнітури у Харкові розслідують як підпал

У п’ятиповерхівці на проспекті Гагаріна, 127-А горів склад швейної фурнітури. Про це розповів речник Головного управління ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін. За його словами, пожежа сталася на першому поверсі будівлі 17 лютого о 3:14.

Пожежу гасили 6 відділень рятувальників на автоцистернах. Коли вони приїхали за викликом, всередині будівлі людей не було. Палало на першому поверсі на території близько 400 кв. м. Горіли обшивка стін та товари на складі. Через дим вогнеборці працювали в апаратах захисту органів дихання, каже Лупандін. 

За годину поширення вогню зупинили. Остаточно загасили о 7-й ранку. Травмованих нема. 

Ольга Корнева, адвокатка підприємства, яке горіло, розповіла, що приміщення підпалили. За її словами, на території складу велось відеоспостереження. Камери зафіксували двох людей, які розбили вікно та кинули щось всередину. Після цього почалась пожежа. Вигоріли склад та магазин підприємства.

За словами Корневої, цієї ж ночі невідомі намагались підпались ще одне нежитлове приміщення, де розташована фабрика підприємства. Там вдалось запобігти займанню, говорить Корнева. Власники звернулися до поліції.

Справа розслідується за статтею «Умисне знищення або пошкодження майна», повідомила інспекторка відділу комунікацій поліції Харківщини Ганна Третьякова. Винним, якщо їх встановлять, загрожує до 15 років позбавлення волі.