Комунальники пікетують суд, де оскаржують нові тарифи на проїзд

13:10, 19 лют. 2019
 
Комунальники пікетують суд, де оскаржують нові тарифи на проїзд

На майдані Свободи проходить акція на підтримку законності підвищення вартості проїзду у метро, трамваях та тролейбусах. Організатор протесту — Об’єднана профспілка Харківського метрополітену. Про це з майдану Свободи повідомляє кореспондент UA: Харків

Нині до Харківського окружного адміністративного суду, що розташований у будівлі Північного корпусу ХНУ ім. Каразіна, під’їхали 4 тролейбуси з написом «Спецподача». Біля них стоять люди в помаранчевих та зелених жилетах.

Один з учасників акції не зміг пояснити кореспонденту UA: Харків, навіщо він прийшов і де взяв близько 20 плакатів.

На питання, що це за плакати, чоловік відповів: «А грець його знає!»

Інша учасниця акції побачила спілкування кореспондентки з чоловіком і відвела його в бік.

Люди вийшли у неробочий час, розповів речник Харківського метрополітену Олексій Бітнер.

До участі в акції заявлені 900 людей, розповіла Ганна Третьякова, інспекторка відділу комунікацій поліції Харківщини. Громадський порядок під час її проведення пильнують 40 поліцейських, каже Третьякова.

Нагадаємо, нові тарифи на проїзд у міському електротранспорті виконком затвердив 6 лютого. Проїзд у метро подорожчав на 3 грн, з 5 до 8 грн, у трамваях та тролейбусах вартість проїзду збільшилась на 2 грн, з 4 до 6 грн. Рішення виконкому про збільшення тарифів набуло чинності 7 лютого. 

Сьогодні Харківський окружний адміністративний суд має розглянути заяви про забезпечення позовів представників громадськості до виконкому щодо рішення про підвищення тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах. В них йдеться про призупинення рішень щодо підвищення вартості проїзду до рішення суду по суті.