Поліція вилучила готівку, залишену пасажирами черговій на станції «Університет»

15:13, 21 лют. 2019
 
Поліція вилучила готівку, залишену пасажирами черговій на станції «Університет»

Поліція вилучила гроші, які під час акції протесту 20 лютого на станції «Університет» в якості оплати проїзду лишали громадяни.

Цю інформацію UA: Харків підтвердила речниця Головного управління Нацполіції у Харківській області Олена Баранник.

За її словами, гроші вилучені і долучені до кримінального провадження, відкритого за статтею «Умисне невиконання рішення суду».

UPD Зі станції вилучили 1207,65 грн та 10 російських рублів, повідомила Баранник. 

20 лютого представники громадських організацій, серед яких були «Харківський антикорупційний центр», «Антикорупційний блок учасників АТО», близько двох годин блокували турнікети на станції «Університет». Вони закликали пасажирів не оплачувати проїзд за тарифом у 8 гривень, посилаючись на рішення суду. Деякі громадяни лишали гроші на стійці чергової станції метро «Університет». 

Виконком Харківської міськради проголосував за підвищення тарифів в електротранспорті 6 лютого. З 7 лютого проїзд в метрополітені коштує 8 грн, у трамваях і тролейбусах – 6 грн.

Представники ГО «Харківський антикорупційний центр» оскаржили рішення. В рамках позову Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяви про забезпечення основного позову, чим призупинив дію рішення виконкому від 6 лютого. Після ухвал суду мали діяти старі тарифи, встановлені на рівні 4 грн в наземному електротранспорті та 5 грн в метро, сказала речниця прес-служби прокуратури Харківської області Віта Дубовик. Через невиконання рішення прокуратура порушила провадження. 

20 лютого виконком Харківської міськради ухвалив рішення в новій редакції. Сьогодні, після публікації цих рішень у муніципальному виданні «Харківські ізвєстія», а також у Єдиному реєстрі міських актів, вони набули чинності. В рішеннях встановлено тарифи на рівні 8 грн в метро та 6 грн в тролейбусах і трамваях. До рішень додано пункт, в якому сказано: «Підготувати пропозиції щодо встановлення динамічних тарифів на послуги з перевезення пасажирів і багажу».

Рішеннями в новій редакції керуються у міськраді і на комунальних підприємствах, сказав сьогодні вранці заступник Харківського міського голови Євген Водовозов.