Ухвалу про зупинення дії нових тарифів у метро суд роз’яснить після апеляції

18:43, 12 бер. 2019
 
Ухвалу про зупинення дії нових тарифів у метро суд роз’яснить після апеляції

Роз’яснення ухвали про зупинення дії нових тарифів у метрополітені Окружний адміністративний суд надасть після рішення апеляційного суду. Нині цю ухвалу представники міської ради оскаржують у суді. Після апеляції, суд надасть роз’яснення, сказав під час засідання суддя Андрій Зінченко.

Сьогодні, 12 березня, в Окружному адміністративному суді мало відбутися підготовче засідання. Його перенесли за клопотанням одного з позивачів у справі Ігоря Черняка. За його словами, позивачі не встигли ознайомитися з письмовими запереченнями, які суду надали юристи міської ради.

«Коли ми вдень знайомилися з матеріалами справи, то будь-яких документів від них в матеріалах справи не було», - сказав Ігор Черняк.

На засіданні юрист мерії клопотав про залучання Державної регуляторної служби до справи, як третьої сторони. Це клопотання суд відхилив.

Наступне засідання призначили на 19 березня. Нагадаємо, проїзд у метро з 5 до 8 гривень здорожчав місяць тому. Таке рішення затвердив виконавчий комітет мерії. Його оскаржили представники громадської організації «Харківський антикорупційний центр». На час судового розгляду позивачі просили суд зупинити дію нових тарифів. Заяву задовольнили. Після цього у мерії зібрали ще один виконавчий комітет, де затвердили нову редакцію рішень про підвищення тарифів.