У Харкові планують підвищити тарифи на опалення і гарячу воду

21:57, 18 бер. 2019
 
У Харкові планують підвищити тарифи на опалення і гарячу воду

Підвищити тариф на гарячу воду і опалення майже на 22%. Таку пропозицію комунальне підприємство «Харківські теплові мережі» винесе за тиждень, 25 березня, на відкриті слухання. Про це кореспондентам UA: Харків сьогодні розповіла прес-секретарка «Тепломереж» Тетяна Чуйкова.

Обґрунтування зміни вартості послуг оприлюднене на сайті підприємства. Необхідність підвищити тарифи тепловики пояснюють зростанням вартості постачання природного газу, вартості вугілля та водопостачання, а також збільшенням витрат на оплату праці.

У разі ухвалення нових тарифів ціна за опалення для абонентів без лічильників зросте на дев’ять гривень — до 48 за квадратний метр. Для тих, хто має прилади обліку, тариф зросте на 337 грн — до 1876 грн за гігакалорію. Вартість послуги з постачання гарячої води споживачам з рушникосушильниками комунальники планують підняти на 20 гривень — до 113 за кубометр. Без рушникосушильників — майже на 19 гривень — до 105 грн за кубометр. 

Діючі тарифи набули чинності першого січня цього року. Опалення здорожчало на шість гривень за квадратний метр. Гаряча вода — на тринадцять гривень за кубометр. У листопаді ці тарифи розглянули на відкритих слуханнях, а десятого грудня їх затвердила Національна комісія з питань енергетики та комунальних послуг.