У Харкові вночі горіли сім автомобілів: поліція проводить перевірку

13:44, 19 бер. 2019
 
У Харкові вночі горіли сім автомобілів: поліція проводить перевірку

Сім автомобілів горіли у Харкові цієї ночі. Пожежі сталися у трьох районах Харкова. Поблизу дев’ятиповерхівки на вулиці Наталії Ужвій горіли легковик Audi та мікроавтобус Volkswagen. Повідомлення про займання рятувальники отримали близько другої ночі, розповів речник Обласного управління надзвичайників Ігор Лупандін.

Майже за годину два легковики зайнялися на проспекті Перемоги у Шевченківському районі. Горіли Skoda Octavia та Hyundai. Пожежу гасили два відділення рятувальників, говорить Лупандін. За півгодини вогонь приборкали.

Ще одна пригода сталася у середмісті Харкова на провулку Банному, 1. Близько п’ятої ранку палали три машини. Першим загорівся легковик Volkswagen. Полум’я перекинулось на поруч припарковані Subaru та Mercedes. Пожежу гасили півгодини.

Внаслідок пригод травмованих немає, говорить Ігор Лупандін.

«Попередня, будемо так казати, причина — це занос відкритого джерела вогню з проявами підпалу. Відсутній був доступ до місця подій. Тобто там стояли автомобілі власників, які проживають у цих будинках. А що стосується провулку Банного, 1, близько двох хвилин наші підрозділи не мали можливість підійти до місця події. Ворота були закриті, і двері були закриті. Поки зв’язались з охороною цього житлового будинку, а потім вже туди попали», — розповів Лупандін. 

Що стало причиною пожеж, нині з’ясовує поліція. Пожежі на Проспекті перемоги та провулку Банному розслідують за статтею «Умисне зищення майна», повідомила речниця Нацполіції області Оксана Калмикова. У пригоді на вулиці Наталії Ужвій попередньо вбачають замкнення електропроводки.