Засідання у справі про «кооперативну схему» відклали до 28 травня

12:55, 22 бер. 2019
 
Засідання у справі про «кооперативну схему» відклали до 28 травня

Дзержинський райсуд Харкова відклав підготовче засідання у справі про «кооперативну схему» відчуження землі в Харкові до 28 травня.

Як повідомляє кореспондент UA: Харків, про перенесення розгляду просив Михайло Добкін, один з підозрюваних у справі. Він просив перенести розгляд у зв’язку з відсутністю деяких підозрюваних, представників ГПУ, а також назвав справу політичної і просив почати її розгляд після президентських виборів.

«Не розглядати за відсутності представників Генеральної прокуратури, не розглядати за відсутності тих обвинувачених та захисників, які з поважних причин не змогли тут бути, і якщо я вже взяв слово, я прошу високий Суд розглянути можливість перенести це судове засідання, коли будуть завершені у країні вибори...», — сказав Добкін.

На сьогоднішнє засідання не прибули представники ГПУ та двоє підозрюваних — Тетяна Овіннікова та один з представників кооперативів. Також не було захисника, який представляє Овіннікову та Добкіна.

Як стало відомо під час засідання, Овіннікова та її захисник задіяні у слідчих діях у іншій кримінальній справі. Тому клопотали про перенесення засідання. Суд клопотання задовольнив і призначив засідання на 14:00 28 травня.

Справу до суду передали восени 2018 року. Підозрюваних — шестеро: колишній мер Харкова, а нині нардеп Михайло Добкін, головний архітектор міста Сергій Чечельницький, екс-заступниця мера Тетяна Овіннікова та троє засновників житлових кооперативів.

Усіх підозрюють у шахрайстві, а посадовців також у зловживанні службовими обов’язками. Йдеться про незаконну, за версією слідства, передачу землі у приватну власність. Позиція обвинувачення: за часів мерства Добкіна міськрада в порушення закону передала у приватну власність земельні ділянки площею понад 70 гектарів, чим нанесла збитки державі у розмірі 226,9 млн грн. 

Для притягнення Добкіна до відповідальності у липні 2017 його позбавили депутатської недоторканості. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою 50 млн грн. Заставу внесли колишні однопартійці Добкіна за Партією регіонів Вадим Новинський та Борис Колесніков.