Начальник поліції Харківщини прокоментував ДТП за участі поліцейської 

19:35, 22 бер. 2019
 
Начальник поліції Харківщини прокоментував ДТП за участі поліцейської 

Учасниця дорожньо-транспортної пригоди на вулиці Полтавський Шлях, внаслідок якої загинув пішоход, не повідомила слідчому, що є поліцейською. Про це сьогодні на прес-конференції сказав начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Олег Бех.

«12 березня ввечері слідчому стає відомо про те, що, можливо, зазначена жінка є працівником поліції. Він направляє 13 числа зранку запит до управління кадрового забезпечення, яке передає відповідь про те, що дійсно вона є працівником поліції, працює начальником відділу в управлінні кадрів. Цю інформацію 14 числа повідомляють прокуратурі області. 14 числа помирає людина, відбувається перекваліфікація на частину 2 у зв’язку зі смертю з частини 1. Повідомляють прокуратуру, що встановлено такі факти. Після чого прокуратура змінює підслідність за Державним бюро розслідувань», — сказав Бех.

«Як мені стало відомо, ДБР, мовляв, тільки 18 числа дізнались. Мені складно про це казати. Як тільки нам стало відомо, з’явився офіційний документ у слідчого, одразу ж повідомили прокуратуру, куди й передали матеріали, тому що з приводу працівників усіх правоохоронних органів — поліцейські, прокурор, працівник СБУ, передається для розслідувань у ДБР», — додав він.

За словами Беха, поліцейська не відсторонена, триває службова перевірка: «Якщо нам стане відомо з ДБР, що вона перешкоджає розслідуванню, відбуваються якісь дії, вона, безперечно, буде відсторонена».

Автомобіль Toyota збив пішохода на вулиці Полтавський Шлях 8 березня. 14 березня чоловік помер у лікарні. Водійка Toyota, поліцейська, не має статусу підозрюваної. 

Дивіться запис прес-конференції на Facebook UA: Харків.