Поліція розслідує зникнення печатки дільничної виборчої комісії на Харківщині

14:13, 24 бер. 2019
 
Поліція розслідує зникнення печатки дільничної виборчої комісії на Харківщині

Поліція розслідує зникнення печатки з виборчої дільниці у селі Роздолля Первомайського району. Як розповіла сьогодні прес-офіцер поліції Харківщини Ганна Третьякова, це сталося 22 березня. Справу розслідують за статтею «викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем». Стаття передбачає до 3 років обмеження волі.

Тепер для дільниці мають виготовити нову печатку, у коментарі кореспондентам UA:Харків розповів член окружної виборчої комісії округу № 178 Михайло Атаян.

«Голова ДВК звернулася до секретаря, попросила печатку. Вони в цей день отримували у Первомайському попередні списки виборців. Вона поклала печатку у файл і разом с файлом поклала її до сумочки. Сумочку лишила на дільниці та відлучилася до сільради. Прийшла за 20 хвилин та поїхала у Первомайськ. Приїхавши, побачила, що у файлі лежить лише коробочка від печатки. На сьогодні її так і не знайшли», — розповів Атаян.

За його словами, зникнення печатки не загрожує роботі дільничної комісії. Нову печатку на дільницю надішлють протягом двох днів.

Ілюстрація: зразки печаток/ЦВК