Біля пам’ятника Шевченку прощаються з Яною Червоною

11:47, 4 кві. 2019
 
Біля пам’ятника Шевченку прощаються з Яною Червоною

Cьогодні, 4 квітня, у Харкові, біля пам’ятника Шевченку, прощаються з Яною Червоною. Вона була військовослужбовцем, загинула в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Близько 11-ї ранку біля пам’ятника почали збиратись люди. Це - друзі та знайомі Яни Червоної, харківські волонтери, військовослужбовці та ветерани.

Харків’яни, які прийшли на прощання з загиблою на Луганщині військовою Яною Червоною до пам’ятника Шевченку, вшанували її пам’ять на колінах. Як передає кореспондент UA: Харків, біля монументу зібрались кілька сотень людей.

«Яна мала тверду позицію. Вона мала свій погляд на обставини, які склалися в Україні. Вона поклала на алтар своє життя. За Україну. За український народ. За українську землю», — сказав комбат батальйону «Донбас-Україна» В’ячеслав Власенко.

Поховають Яну Червону на Алеї Слави на 18-му кладовищі в Харкові.

Яна Червона - харківська волонтерка, навідниця-кулеметниця батальйону "Донбас-Україна". У цьому батальйоні Яна Червона служила з липня 2017-го Загинула Червона другого квітня. Це сталось на позиціях українських військових поряд з Попасною, на Луганщині. За словами комбата В’ячеслава Власенка, снаряд влучив у бліндаж, де була старший солдат із напарником. Обидва загинули. Яні Червоній було 39 років, у неї залишилось двоє дітей - десятирічний син та восьмирічна донька.