Харківську поліцію очолив генерал Валерій Сокуренко

18:46, 25 кві. 2019
 
Харківську поліцію очолив генерал Валерій Сокуренко

Донині він більше 25-ти років працював у вищих навчальних закладах, де готують правоохоронців. Новопризначеного керівника журналістам представляє очільник Нацполіції України Сергій Князєв. Одне з перших питань до Валерія Сокуренка чи планує він міняти начальників райвідділів. Той кадрових перестановок не виключає.

«Але, щоб сьогодні приходити і говорити, ця людина мені не підходить. По чому? По кольору глаз, чи по зачісці, чи по одягу? Повірте, якщо виникнуть питання , то тільки стосовно їх службової діяльності», говорить начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко.

До того, як очолити поліцію Харківщини, Валерій Сокуренко був ректором Харківського національного університету внутрішніх справ. Колективу університету його представили у листопаді 2015 року.

Валерію Сокуренку 55 років. 27 з них на службі. Доктор юридичних наук, автор більше як сотні посібників та наукових статтей. Сергій Князєв говорить: призначення Сокуренка головним поліцейським Харківщини це початок реформи поліцейської освіти.

«Перед ним ставится мета набратись досвіду, зрозуміти сучасний підход поліції до проблематики, що виникає в поліції комунікацій, при спілкуванні з громадою, в кримінальній поліції, щоб потім ці знання передати в вищу відомчу освіту і змінити орієнтири підготовки майбутніх працівників національної поліції», каже голова Нацполіції України Сергій Князєв.

Останні півтора роки поліцією Харківщини керував Олег Бех. У середу, 24 квітня, його перевели до Одеської області. Тамтешній керівник Нацполіції пішов з посади за станом здоров’я.