Смерть трирічного хлопчика у Харкові: ювенальна інспекторка дала пояснення у суді

17:11, 16 тра. 2019
 
Смерть трирічного хлопчика у Харкові: ювенальна інспекторка дала пояснення у суді

Справу Олени Ляшенко, ювенальної інспекторки, яку підозрюють у службовій недбалості через смерть трирічного хлопчика, почнуть розглядати по суті. Сьогодні, 16 травня, у Жовтневому райсуді відбулося підготовче засідання у справі. Там поліцейській вибирали запобіжний захід.

«На весь район рік і місяць я працювала одна, і я фізично не могла весь район просто відпрацювати. У мене немає ні службової машини, ні своєї, тобто, одній це просто нереально було зробити. У мене кожна друга заява така ж - насилля в родині. І я їду, відпрацьовую», - розповіла Олена Ляшенко.

На засіданні інспекторці вибирають запобіжний захід. Адвокат поліцейської Микола Ніконов просить не застосовувати домашній арешт.

Суд відпускає інспекторку під особисте зобовязання. Наступне засідання призначили на двадцять сьоме травня. Тоді справу почнуть слухати по суті.

Нагадаємо, трирічний Максим помер 2 роки тому. За версією слідства хлопчика бив батько. Він зламав дитині ногу та ребра. До лікарів родина не звернулася. Швидку викликала знайома. Вона прийшла в гості та побачила скаліченого хлопчика. У лікарні Максим помер від травм та виснаження. За рік його батькам оголосили вирок. Мати отримала 8 років колонії. Батько - 10. Прокурор у справі говорить: те, що батьки знущаються над хлопчиком інспекторці повідомили за два тижні до смерті дитини. Вона цю інформацію не перевірила.