«Як вийде, так вийде»: Геннадій Кернес про нову політичну партію

19:43, 21 тра. 2019
 
«Як вийде, так вийде»: Геннадій Кернес про нову політичну партію

«Об’єдналися, щоб відстоювати інтереси місцевого самоврядування у Парламенті». Так мер Харкова Геннадій Кернес говорить, чому вирішив створити нову політичну партію. До цієї партії приєднався і мер Одеси Геннадій Труханов.

«На сьогоднішній день є бажання завести тих людей, які будуть відстоювати місцеве самоврядування та інтереси людей, а як вийде — так вийде», — говорить мер Харкова Геннадій Кернес.

Про створення нової політичної партії Геннадій Кернес заявив напередодні у Facebook.

«І податки, і все, що стосується оперативного реагування на ті виклики, що є в містах та в селах, можно було б вирішувати. Бюджетна децентралізація - це добре, але цю реформу місцевого самоврядування необхідно доводити до кінцевого стану», — каже Геннадій Кернес.

«У Харкова є стійка, гідна група народних депутатів, що представляє Харківський регіон у Парламенті. Я сподіваюсь, якщо я певен, що цей проект у нас запрацює, ми пройдемо всі нюанси і Одеса отримає потужне лобі народних депутатів, яке ми будемо формувати», — говорить Одеський міський голова Геннадій Труханов.

«Що стосується перейменування проспекту Григоренка назад на Маршала Жукова, я вважаю, це історична справедливість», — ці слова Геннадія Кернеса під час вшанування у День перемоги були стартом його нового політичного проекту. Кернес розраховує на виборців, що свого часу голосували за Партію регіонів, говорить політолог Антон Авксентьєв.

«Цей проект він має електоральну перспективу. Хоча на цьому сегменті вже є опозиційна платформа «За життя» — Фірташ, Бойко, Медведчук, Рабінович, є Опозиційний блок — Ахметов, Вілкул. Їхня платформа — це буде таке щось контрмайдане , плюс децентралізація, там — російська мова, ревізія декомунізації, герої Червоної Армії і таке інше. Тобто такий джентельменський набір «Партії регіонів», — каже Авксентьєв.

Хто очолить нову партію Кернес не сказав. Каже: якщо це буде він, лишиться мером Харкова. За інформацією Авксентєва, на зʼзїд партія збереться наприкінці травня.

«Кернес останні 5 років публічно підтримував Порошенка. Зараз йому треба найяскравіше та найефективніше від цього відмежуватись. Тому він взяв оцю гуманітарну тріаду «Армія. Мова. Віра» і робить все теж, але навпаки», — говорить Антон Авксентьєв.