Міськрада клопоче про закриття справи щодо підвищення вартості проїзду у метро

17:21, 30 тра. 2019
 
Міськрада клопоче про закриття справи щодо підвищення вартості проїзду у метро

В Харківському окружному адміністративному суді сьогодні продовжили слухати справу щодо підвищення вартості проїзду у метро.

Позивача у справі — Ігоря Черняка — на засіданні не було. Свої повноваження він делегував представнику «Харківського антикорупційного центру» Володимиру Рисенку.

«Він повідомив, що засідання можна провести у його відсутність, він проти цього не заперечує», — сказав Рисенко.

Відповідач у справі, представник Юридичного департаменту Харківської міської ради Костянтин Прокоп’єв, заявив:

«Вважаю, що без присутності заявника, позивача, або його належного представника розгляд справи неможливий».

Суддя Андрій Зінченко вирішив відкласти засідання:

«До суду не надходило письмового клопотання від Черняка Ігоря Юрійовича про проведення розгляду справи без його присутності. Вважаю за необхідне відкласти розгляд справи».

Справу про підвищення тарифів на проїзд в харківському електротранспорті почали розглядати три місяці тому. Йдеться про рішення міськради від 6 лютого, згідно з яким проїзд у метро вартує 8 гривень, у трамваях та тролейбусах — 6. Позивач Ігор Черняк говорить, документ затверджений з порушеннями, його підписав секретар міськради Олександр Новак, а не міський голова Геннадій Кернес. На час розгляду, у лютому, суд зупинив дію нових тарифів. Міськрада затвердила рішення у новій редакції. А за два місяці, 22 травня, затвердила нове рішення. Ціна на проїзд не змінилась. 

Сьогодні представник міськради надав клопотання, з якими має ознайомитися позивач.

«Перше про закриття провадження по справі. Тобто вони вважають, що 22 травня, коли вони прийняли рішення нове, з новими тарифами, дозволяє їм просити, щоб суд по справі закрили. Інше клопотання вони подали про долучення додаткових доказів, а саме висновок наукової експертизи. На жаль, нам самого висновку цієї експертизи не надали», — говорить Рисенко.

Також представники міськради клопотали про скасування ухвали суду щодо зупинення дії нових тарифів на час розгляду справи. Коментувати клопотання кореспондентам UA:Харків відповідач Костянтин Прокоп’єв відмовився. Пояснив тим, що суд перенесли. На питання, чи є сенс продовжувати розгляд справи про тарифи від 6 лютого, якщо сьогодні діє рішення від 22 травня, Рисенко відповів:

«Ми будемо знати, наприклад, що рішення виконкому було незаконне. І кожен харків’янин, який незаконно переплачував весь цей період, 3 місяці, може претендувати на відшкодування цих коштів».

Наступне засідання призначили на 10 червня.