«Якщо ми не чужі новій владі, ми хочемо бути у коаліції»: Кернес відповідає на питання про партію

17:50, 2 чер. 2019
 
«Якщо ми не чужі новій владі, ми хочемо бути у коаліції»: Кернес відповідає на питання про партію

Після завершення з’їзду партії «Довіряй ділам», головою якої сьогодні обрали мера Харкова, Геннадій Кернес провів брифінг для журналістів. На питання, якими є основні пункти у програмі політичної сили і хто буде представляти місто Харків, відповів:

«В нас сьогодні був об’єднавчий з’їзд. У нас буде продовження з’їзду у місті Одеса. Там будуть визначені усі програмні цілі. Усі списки затверджені, прізвища — хто буде представляти, яке місто. Як це буде проходити. Це все у місті Одесі».

За словами Кернеса, приєднатися до партії пропонували «і іншим міським головам».  

«Формат дуже великий. Я не можу вам сьогодні точно сказати цифри. Я можу сказати, що це вже близько 40 мерів різного рівня України. Це селищні голови, це голови ОТГ, це інші політичні партії, які сьогодні приєднуються до нас».

Кернес не назвав мерів, які відмовилися приєднатися до партії. 

У партії розраховують подолати 5%-й бар’єр, а також сподіваються на прохід до парламенту депутатів-мажоритарників.

«Я не можу сьогодні з вами займатися арифметикою. Тому що точно не можу сказати, хто за яким округом закріплений», — сказав Кернес.

На прохання прокоментувати чутки, що бізнесмен Ігор Коломойський зацікавлений у створенні цієї партії, Кернес відповів:

«Ігор Коломойський зацікавлений у тому, щоб в Україні народжувалися хороші проекти політичні. Мабуть, йому це цікаво як виборцю. Він, мабуть, полюбляє голосувати у бюлетені не за одну якусь партію, а весь час за різні».

На питання, чи фінансує або консультує партію бізнесмен Ігор Коломойський, Кернес сказав:

«Ніякими грошима ніхто нікому не допомагав. Ніякими консультаціями теж».  

«Якщо ми не чужі новій владі, а ми збираємося тільки допомагати новій владі, ми, мабуть, хочемо бути у коаліції», - так Геннадій Кернес відповів на питання, чи готова його партія приєднатися до коаліції, якщо потрапить до Верховної Ради.

Серед програмних цілей партії — завершення війни на Донбасі мирним шляхом. Кернес сказав, що Україні потрібно вести прямі переговори з Росією. На брифінгу він пояснив це так:

«Нам потрібні переговори з Російською Федерацією, оскільки ми розуміємо, що це запит нашого населення, України. Це не запит мій, особистий. Це запит населення України. Це соціологія така, що потрібні прямі переговори».

«Ви знаєте, я не входив ні до яких партій. Я не є членом жодної партії. Але я бачу, що є соціальний запит населення України на людей, які можуть щось зробити», — так Кернес пояснив, чому вирішив очолити партію.

Нагадаємо, Геннадій Кернес був членом «Партії регіонів» з 2005 року. За її списками обирався до Харківської міськради у 2006 році, очолював міську організацію «Партії регіонів». У 2010 став Харківським міським головою. У 2015 переобраний Харківським міським головою як самовисуванець від партії «Відродження».