Суд закрив справу про тарифи у трамваях та тролейбусах Харкова

14:17, 3 чер. 2019
 
Суд закрив справу про тарифи у трамваях та тролейбусах Харкова

Окружний адмінсуд Харкова задовольнив клопотання мерії про закриття справи щодо оскарження вартості проїзду в міських трамваях та тролейбусах.

Відповідне рішення сьогодні на засіданні ухвалила суддя Олена Шляхова, розповів представник позивача Володимир Рисенко.

За його словами, у поясненні суддя зазначила, що 22 травня мерія затвердила нове рішення щодо тарифів у електротранспорті. Справу закрили. Цю ухвалу позивачі оскаржать, каже Рисенко.

Нагадаємо, Харківський антикорупційний центр оскаржує рішення виконкому про підвищення вартості проїзду в електротранспорті від 6 лютого 2019.

Вартість проїзду у метро — 8 грн, у трамваях і тролейбусах — 6 грн за поїздку. За словами представника позивача Ігоря Черняка, документ затверджений з порушеннями — проводити засідання виконкому та підписувати рішення мав міський голова. Замість нього це зробив секретар міськради — Олександр Новак. На час судового розгляду представники громадської організації просили зупинити дію тарифів. Суд цю вимогу задовольнив. 20 лютого мерія скликала виконком, де затвердила нову редакцію рішення. У квітні опублікувала нові проекти рішення виконкому про встановлення тарифів на проїзд в електротранспорті. 22 травня Виконавчий комітет міської ради перезатвердив тарифи на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах. Рішення одноголосно ухвалили члени виконкому мерії.