Погруддя маршала Жукова - на реставрації: адміністрація Немишлянського району

17:52, 3 чер. 2019
 
Погруддя маршала Жукова - на реставрації: адміністрація Немишлянського району

Погруддя маршала Жукова на реставрації. Він є у переліку пам’яток історії місцевого значення міського центру охорони культурної спадщини.

Про це розповіла очільниця Немишлянського району Тетяна Топчій.

«Цей пам’ятник внесений до реєстру, як пам’ятка монументального мистецтва. Звичайно, він буде відновлений і про це заявив харківський міський голова Геннадій Адольфович Кернес», - розповіла Топчій.

У скільки обійдеться відновлення погруддя та чиїм коштом його реставруватимуть, з  цими питаннями ми телефонува директору міського депарменту комунального господарства Олексію Богачу. Протягом для слухавки він не брав. Так на це питання під час з’їзду відповів мер Генадій Кернес:

«Пам’ятник Жукову буде відновлений найближчим часом за рахунок благодійного фонду Віталія Хомутинніка «Відродження». Я теж буду вкладати», - відповів Кернес.

Додзвонитися до депутата Віталія Хомутинніка нашим кореспондентам не вдалося. Його секретарка Катерина Сєржан підтвердила, що погруддя віновлювлюватимуть коштом фонду. Про яку суму йдеться - ще не рахували.

Повалення погруддя Георгію Жукову поліція розслідує, як хуліганство, розповіла речниця поліції області Ольга Грабар. Вона каже: там чергували 60 поліцейських.

«Під час пікетування група невідомих розпилила сьозогінний газ. Троє співробітників поліції, які несли службу та забезпечували порядок біля памятника, отримали хімічний опік очей та були доставлені до лікарні. На даний час слідчими Немишлянського відділу поліції відкрито два  кримінальних провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного  органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає до 5 років позбавлення волі», - каже Грабар.

Нагадаємо, сталося все у неділю, 2 червня, під час протесту біля Палацу спорту. Там проходив з’їзд партії «Довіряй ділам». Її очолили мер Харкова Геннадій Кернеса та очільник Одеси  - Геннадій Труханов.