Після сутичок підприємці перекрили дорогу біля ринку «Барабашово» (оновлюється)

22:41, 7 чер. 2019
 
Після сутичок підприємці перекрили дорогу біля ринку «Барабашово» (оновлюється)

На перехресті пр. Ювілейного та вул. Академіка Павлова підприємці виставили металеві загородження. Пропускають тролейбуси та маршрутки, машини — розвертають. Поруч чергують поліцейські.

Як розповів представник ініціативної групи підприємців Валерій Нестерук, так орендаторі ринку «Барабашово» протестують проти нападів на їхні магазини та побиття колег. У цьому звинувачують адміністрацію торговельного центру.

Нестерук каже, учасники акції протесту вимагають, щоб у ситуацію втрутився президент Володимир Зеленський, а поліція — почала об’єктивне розслідування нападів на орендаторів ринку.

«Завтра вранці ринок не працюватиме, всі підприємці ринку будуть йти сюди», — сказав Нестерук, додавши, що акція безстрокова.

Кореспонденти UA: Харків вели стрім з місця події:

 

За словами одного з учасників акції Анатолія Бондалетова, протест почався після сутичок біля одного з магазинів на ринку.

«Ось поруч, на торговельному майданчику «Перехрестя», яке знаходиться біля станції метро «Барабашова». Приблизно о 19:00 в один з магазинів нашого підприємця увірвалися невідомі люди, які виштовхали наших людей з магазину. Болгаркою зрізали двері та виставили оточення з тітушек. Перешкоджали доступу до торговельного об’єкту. Ми викликали поліцію. Поліція приїхала, стала між нами і тітушками. Стали спинами до тітушок, які були озброєні», — розповів Бондалетов.

Відео: t.me/h_saltovka (увага: ненормативна лексика)

Причиною сутичок на ринку Барабашово став майновий конфлікт. Про це кореспондентам UA: Харків на місці події розповіла речниця Нацполіції Харківщини Олена Баранник.

«До цієї групи підприємців підійшли десь 50 невідомих осіб, сталася бійка, сталася конфліктна ситуація. Попередньо, причиною став майновий конфлікт. Майновий конфлікт однієї групи людей до іншої. Але це буде з’ясовано під час досудового розслідування», — говорить Баранник.

За словами речниці, зараз слідчі Московського відділу поліції встановлюють усі деталі пригоди.

«Начальник главку Валерій Сокуренко віддав розпорядження залучити до врегулювання конфлікту батальйони спецпризначенців. На місце прибули ТОР — це спецпідрозділ патрульної поліції. І батальйон поліції спеціального призначення ГУ Нацполіції у Харківській області. На даний час на цьому перехресті десь 20-25 чоловік перекрили рух транспорту. Патрульна поліція забезпечує об’їзд автівок, щоб не шкодити руху, — розповіла Олена Баранник.

За словами директора Центру медицини катастроф Віктора Забашти, з ринку до лікарні доставлені троє людей з травмами голови.

Серед них — оператор програми «Вісті» Вадим Макарюк, підтвердила UA: Харків журналістка Вістей Анна Черненко. За її словами, попередньо у нього зламаний ніс та опік очей — невідомі застосували газовий балончик. Оператор працював сам, знімав конфлікт між підприємцями.

Речник ринка «Барабашово» Сергій Зайцев сутички на ринку назвав провокацією. Каже: конфлікт виник між підприємцем, який орендував торгове приміщення та людьми у спортивних костюмах. За його словами, адміністрація ринку звернеться до поліції з вимогою розслідувати справу й щодо сутичок, й щодо нападу на журналістів.