Скасування підозри Мусєєву: призначена дата апеляції

17:30, 21 чер. 2019
 
Скасування підозри Мусєєву: призначена дата апеляції

Київський райсуд Харкова у травні скасував підозру у державній зраді депутату Харківської міськради та екс-очільнику Адміністрації Холодногірського району Харкова Максиму Мусєєву. Прокуратура оскаржує рішення. Харківський апеляційний суд призначив розгляд апеляції на 24 червня.

Рішення про скасування підозри винесли у Київському райсуді 21 травня, повідомив 20 червня Максим Мусєєв на сторінці у Facebook. Від коментарів Мусєєв відмовився, посилаючися на тиск з боку силових органів. 

Він виклав фрагмент копії рішення суду, в якому вказано, що «на час розгляду скарги не надано доказів того, що Мусєєв М.С. був завербований, тобто відсутні будь-які дані, що вказували б на факт вербовки Мусєєва М.С., контакт з ним представника ФСБ, інше».

Рішення у першій інстанції винесла суддя Світлана Муратова, підтвердила керівниця апарату Київського районного суду Наталя Бардіна.

Прокуратура оскаржує рішення. Як повідомила сьогодні прес-секретарка Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко, апеляційний розгляд призначено на 15:00 24 червня. Чи буде розгляд відкритим, вона уточнити не змогла. 

Максим Мусєєв — депутат Харківської міської ради, з 2012 до грудня 2018 року очолював Адміністрацію Холодногірського (до декомунізації — Ленінського) району. Восени 2018 року СБУ заочно пред’явила йому підозру у державній зраді. За версією СБУ, у 2015 році посадовець був завербований ФСБ Росії. За даними СБУ, нині він перебуває за кордоном, був оголошений в розшук. Сам Мусєєв називає справу сфальсифікованою.

Фото: facebook.com/maxim.museev