Справа про напад на оператора Вадима Макарюка: прокуратура та підозрюваний оскаржили запобіжний захід

14:37, 24 чер. 2019
 
Справа про напад на оператора Вадима Макарюка: прокуратура та підозрюваний оскаржили запобіжний захід

Сьогодні, 24-го червня, в Апеляційному суді розглядають скарги на запобіжний захід Сергію Козлюку, якого підозрюють у нападі на оператора Вадима Макарюка.

Запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета - оскаржили і сам підозрюваний, і прокуратура. Обидві скарги розглядають одночасно, розповіла речниця суду Євгенія Бондаренко

Прокурор у справі Андрій Огородніков просить вибрати Козлюку - тримання під вартою на 60 діб без застави.

«Ми бачимо, що навіть перебуваючи під домашнім арештом, підозрюваний може вільно користуватися телефоном та інтернетом, тож може впливати на свідків», - сказав прокурор.

Сам Козлюк доводи аргументи назвав недоведеними.

«Ті ризики, на які посилається прокуров, я вважаю, це взагалі безпідставно. Мене ніхто не затримував. І одразу після інциденту, коли я побачив свою фотографію у засобах масової інформації - я сам з’явився до Київського відділу поліції, добровільно видав пістолет. Добровільно дав на огляд своє житлове приміщення», - заявив на суді Сергій Козлюк.

Колегія суддів ухвалила: обидві скарги залишити без змін. Козлюк вийшов із зали суду з електронним браслетом.

«Якщо його намагатися зняти або пошкодити, приїдуть одразу три групи. Навіщо це робити? Перебуватиму вдома насолоджуватимуся відпочинком, поки в мене буде такий запобіжний захід. Потім будемо просити суд, слідчого суддю змінити запобіжний захід»

Нагадаємо, 26-річного Сергія Козлюка підозрюють у «перешкоджанні діяльності журналіста», «хуліганстві» та «погрозі або насильстві щодо журналіста». Два тижні тому йому вибрали запобіжний захід – 2 місяці домашнього арешту. Чоловік провину заперечує. Підозру оголосили після сутички на ринку Барабашово. Конфлікт там стався 7-го червня. Це була сутичка між групою підприємців торговельного центру, Національним корпусом та  представниками адміністрації ринку. Під час бійки, за даними поліції, були травмовані 7 людей. Серед них і оператор програми «Вісті» Вадим Макарюк. Зараз чоловік у лікарні. Його перевели з реанімації до палати неврологічного відділення. Через крововилив у мозок у Макарюка часткова амнезія, паралізовано руку та частково — ногу, розповіла його колега, журналістка Анна Черненко.У пятницю, 21-го червня, підрзру за фактом нападу на Макарюка оголосили ще двом чоловікам. Як розповіла речниця поліції Харківщини Ганнна Третьякова, вони не затримані, запобіжний захід їм не вибирали.