У Харкові вночі змінювали таблички на будівлях проспекту Маршала Жукова

19:57, 26 чер. 2019
 
У Харкові вночі змінювали таблички на будівлях проспекту Маршала Жукова

Дев’ята ранку. Будинки на проспекті Петра Григоренка. Тиждень тому рішенням міської ради йому повернули попередню назву — Маршала Жукова. Сьогодні табличок, які прикріпили учора, на будівлях немає. Їх зняли вночі, розповідає голова осередку політичної партії «Правий сектор» Юрій Лихота.

«Виїхали активісти, наші в тому числі. Вони викликали поліцію, тому що такі роботи не проводяться вночі. Я не знаю, хто конкретно це робив».

Валентин Бистриченко — один з тих, хто писав заяву до правоохоронців.

Facebook / Валентин Быстриченко

«І там же активісти «Правого сектору» вже знімали таблички з написом Маршала Жукова, які були вивішені. Написали заяву до поліції на те, що невідомі особи спричиняють шкоду громадському майну і порушують закон про декомунізацію».

Учора невідомі близько 23:00 кріпили на будинки таблички з написом «проспект Маршала Жукова».

Про це розповідає голова громадської організації «Права молодь» Богдан Дорошенков. Він каже, про зміну табличок повідомив його друг, що мешкає в одному з будинків.

«Нами було виявлено «Волгу» і дві невідомі особи у цивільній формі. Питали, що вони там роблять, чого вони тут лазять з драбиною. Вони почали розказувати, що змінюють таблички, що все нормально. Планова заміна. Документів ніяких надано не було, вони на словах сказали, що працюють на підставі договору про угоду. Ми у них таблички вилучили, поліцію дочекалися».

Дорошенков каже, після приїзду поліції невідомі — поїхали.

Уночі до правоохоронців надійшли дві заяви щодо зміни табличок, телефоном розповіла речниця поліції Харківщини Оксана Калмикова.

«Усі ці звернення зареєстрували й внесли до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Наразі за даними зверненнями проводиться перевірка. Нічого не загрожує. Тому що це ж не «Єдиний реєстр досудових розслідувань», прошу зазначити. Не було відкрито ніякого кримінального провадження».

Хто змінював таблички — районній адміністрації не відомо. Про це говорить заступник голови адміністрації Немишлянського району з організаційної роботи Микола Лисицький.

«Ніяких листів від комунальних закладів не надходило. На даний час я не бачу. У мене немає такої інформації, що якісь комунальні служби вішали ці таблички чи знімали ці таблички».

З питанням, хто саме змінював табличики на проспекті, ми звернулися до речника мерії Юрія Сидоренка.

«Вночі їх замінювали, тому що самі таблички надійшли до цієї підрядної організації, яка займалася розміщенням табличок на будинках, пізно ввечері. Вони одразу ж і поїхали. Це зручніше. І людей мало, і таке інше – нікому не заважають. Це за кошти міського бюджету. Таблички замінить на будинках комунальної власності, які належать, числяться на балансі «Жилкомсервісу». До чого тут голова району?» — відповів Юрій Сидоренко.

На питання скільки коштують таблички, Сидоренко відповів — вартості не знає.