Розсилка електронних листів про замінування: поліція затримала підозрюваних

18:43, 1 лип. 2019
 
Розсилка електронних листів про замінування: поліція затримала підозрюваних

Підозрюваних двоє. Це мешканці Києва, розповіла речниця Нацполіції Харківщини Оксана Калмикова. За версією поліції, вони займалися розсилкою неправдивих повідомлень про замінування у Харкові. Справу розслідують за статтею «Терористичний акт». Вона передбачає до 12 років колонії. Назвати кількість епізодів, до яких можуть бути причетні затримані, Калмикова не змогла. За її словами, поліцейські продовжують розшукувати причетних до хибних замінувань.

За словами адвоката одного з затриманих Олександра Шадріна, йдеться про листи з погрозами , які поліція отримала у квітні та травні цього року. За його словами, про підозру чоловікам оголосили 27 червня. Наступного дня їх затримали. Провини обидва не визнають. У неділю, 30 червня, підозрюваним вибрали запобіжний захід. Це тримання під вартою із можливістю вийти під заставу у розмірі 1 млн. 440 тис. Гривень, розповіла речниця прокуратури області Віта Дубовик.

Нагадаємо, повідомлення про замінування у Харкові надходять третій місяць поспіль. Перше таке повідомлення поліцейські отримали 21 квітня — у день другого туру президентських виборів. Відтоді поліцейські оглянули понад 400 об’єктів. Вибухівку шукали у торговельних центрах, школа, лікарня, на вокзалах, заводах та аеропортах. Усі повідомлення про мінування виявилися хибними. Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко раніше розповів, що за версією слідчих повідомлення про мінування надходять з окупованих територій Донецької та Луганської областей, Криму та з території Російської Федерації.

Фото: Поліція Харківщини