Справа Тетяни Цибульник: суд повернув обвинувальний акт в прокуратуру

21:22, 2 лип. 2019
 
Справа Тетяни Цибульник: суд повернув обвинувальний акт в прокуратуру

Жовтневий райсуд Харкова повернув обвинувальний акт у справі Тетяни Цибульник прокуратурі.

Сьогодні відбулося чергове засідання у справі. На ньому суд ухвалив: повернути обвинувальний акт в прокуратуру. Про це UA: Харків розповіли у приймальні судді Володимира Макарова.

Причиною повернення обвинувального акту стало те, що прокурори не вказали точний час та місце, коли Цибульник заповнювала декларацію, говорить речниця прокурора Харківщини Віта Дубовик. За її словами, прокуратура оскаржить це рішення суду.

Очільницю Новобаварської райадміністрації Тетяну Цибульник підозрюють у декларуванні недостовірної інформації. За версією слідства, вона не вказала у декларації коштовності вартістю понад 600 тисяч гривень. У неї знайшли набір прикрас каблучку та сережки. За законом, чиновники мають вказувати у своїх деклараціях інформацію про цінне майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. Це 176 тисяч гривень. У деклараціях голови адміністрації даних про ці прикраси немає. Сама Цибульник всі звинувачення відкидає. На час досудового слідства від керівництва Новобаварським районом посадовицю не відсторонювали. Справу до суду передали 1 січня.