Віце-мер Андрій Руденко звернувся до правоохоронців через шибениці на майдані Конституції

17:19, 5 лип. 2019
 
Віце-мер Андрій Руденко звернувся до правоохоронців через шибениці на майдані Конституції

Шибениці на майдані, неподалік мерії, члени політичної партії «Національний корпус» встановили у понеділок, 1 липня. Тоді учасники акції підвісили опудала зі світлинами Харківських депутатів та посадовців.

На одному з портретів був зображений заступник міського голови Харкова Андрій Руденко. Кореспондентам UA: Харків він розповів, що розцінює акцію як загрози своєму життю.

Учасники акції також принесли до мерії похоронні вінки з фотографіями посадовців. Їх залишили біля центрального входу міськради.

«Вчора я написав заяву до поліції, прокуратури, ОБСЄ та обмудсмену. Бог з ними, з вінками, хай вони собі їх притулять. Питання не в цьому, ви зрозумійте. Я приходжу додому, а мене 8-річний онук питає, чи я щось вкрав, когось обдурив», — говорить Руденко.

Речниця прокурора Харківської області Віта Дубовик говорить, заяву від громадянина Андрія Руденка зареєстрували сьогодні. Кваліфікацію події працівники прокуратури ще не надали. Цього ж тижня через акцію «Національного корпусу» прокуратура області вже отримувала колективну скаргу від депутатів міськради, додала Дубовик.

Кореспонденти UA: Харків звернулися до Нацполіції області з питанням, чи отримали вони заяву від Андрія Руденка. Речниця відомства Оксана Калмикова відповіла: «Заяв поки немає».

«На портретах — чиновники міськради, які голосували за повернення проспекту Григоренка ім’я радянського маршала Жукова. Через своє голосування вони автоматично стали злочинцями», — так у понеділок акцію прокоментував представник партії «Національний корпус» Михайло Коваленко.

Сьогодні Коваленко розповів кореспондентам UA: Харків, що про заяви Андрія Руденка до правоохоронців вперше чує. Ані його, ані інших учасників акції слідчі не викликали.