У Молодіжному парку відкрили Урбан-зону

17:27, 18 лип. 2019
 
У Молодіжному парку відкрили Урбан-зону

Майданчики для вуличного футболу, баскетболу та скейтбордингу відкрили у Молодіжному парку. Там обладнали Урбан-зону, говорить керівник платформи Street Culture Єгор Матюхін. Решта його території огороджена будівельним парканом.

У Молодіжному парку — майданчики для вуличного баскетболу, футболу та скейт-парк, говорить автор проекту Єгор Матюхін.

«Це ініціатива знизу. Був запит від нашої організації, від ком’юніті місту, що ось нам необхідно це місце. В рамках реконструкції Молодіжного парку ми запропонували нашу концепцію тут реалізувати. Все. Вона тут. Ми реанімували, як ви бачите, радянський паркан, перефарбували, зробили з нього арт-обєкт довжиною 200 метрів плюс, усього 350 квадратних метрів», — каже Єгор Матюхін.

«Малюю графіті, тут намальовані мої ініціали, ось. Відкриття парку, звичайно, це добре. Адже чим більше буде відкриватися таких майданчиків, я думаю, більше буде людям де збиратися», — розповідає художник Сергій.

На відкриття приїхав мер Геннадій Кернес. Каже: ця зона — частина реконструкції Молодіжного парку. Роботи тут тривають.

«Я не можу вам сказати повну вартість проекту, але тут буде і ретро зона, тут будуть дитячі майданчики, тут будуть лавки, тут будуть алеї, тут будуть ліхтарі нові», — каже Харківський міський голова Геннадій Кернес.

За даними системи публічних закупівель ProZorro, реконструкція парку бюджету міста вартувала близько 30-ти мільйонів гривень. Більше двох з них витратили на обладнання. Це футбольні ворота, баскетбольні щити, майданчик для скейтбордів, каже Євген Лісічкін, представник ГО «Харківський антикорупційний центр».

«Дивлячись на кошторис у Львові, ми бачимо — стенд баскетбольний за 12 тис грн. У Харкові — за 56 тис грн стенд один баскетбольний (їх чотири) закупляють. Ну тут треба враховувати, наскільки професійні стенди», — говорить Євген Лісічкін.

Лісічкін каже: у парку встановлять три типи лавок. Ціна за одну — від 13 до 19 тисяч гривень.

«Зараз лавки з дерева, наприклад, які встановлюють у місті — це 4,5,6 тис грн. Ми бачимо в кошторисі вартість лавок у 2-3 рази дорожче», — каже Євген Лісічкін.

Відповідно до договору реконструкції, завершити роботи мають до кінця наступного року.