Купання у озері та спроби викрасти лебедів: у мерії розповіли про хуліганство у саду Шевченка

18:10, 24 лип. 2019
 
Купання у озері та спроби викрасти лебедів: у мерії розповіли про хуліганство у саду Шевченка

«Те що учора було, там один нетверезий у третьому басейні купався. Його дістали і відправили поліцейські до четвертої невідкладної лікарні до політравми. Ми усіх попереджаємо, щоб руки не протягували до лебедів, тому що вони кусаються, можуть ударом крила перебити дитині руку. Усіх попережаємо. Просимо, щоб усі дотримувалися порядку. І дивилися за дітьми», — розповів охоронець саду Шевченка Борис Севастьянов.

«Авжеж повинна бути охорона. А як без цього. Звичайно, перш за все, має бути розуміння людей, що цього робити не можна. А охорона — це вже другорядний момент», — каже відвідувач Антон Пивоваров.

«Нам звичайно хотілося б, щоб парк був надалі чистим, гарним і прибраним. І коли люди купаються тут і смітять, це напевно не зовсім добре», — каже відвідувачка саду Ольга Загоревська.

Сад охороняют і вдень, і вночі, говорить речник мерії Юрій Сидоренко. Він зачитує, які ще порушення порядку тут фіксували:

«В першу ж ніч з 17-го на 18-те липня у Саді Шевченка викрадено та зламано 5 форсунок для поливу газону. Зламано стовп освітлення, зламано декілька декоративних кущів, відірвані гілки на 12-ти деревах, зламаний брус на лавках. Декілька спроб вкрасти лебедів. Озера забруднені порожніми пляшками. Граніт розмальований фарбами та маркерами і так далі. У Саду є договір, якщо я не помиляюсь, з муніципальною охороною. Їх там ще замало. Їм треба побудувати десь приміщення, і тоді їх вже буде, сподіваємось, достатньо», — розповідає речник мерії.

Сидоренко каже: суму збитків у мерії ще не підрахували. Нині Сад Шевченка відкритий частково. Коли його відкриють повністю, Юрій Сидоренко відповідає так: «Наскільки я знаю, наступного року. Фонтан ще мають зробити».