Скасування підозри про держзраду: захисту Мусєєва відмовили у відводі колегії суддів

11:47, 29 лип. 2019
 
Скасування підозри про держзраду: захисту Мусєєва відмовили у відводі колегії суддів

Справу Максима Мусєєва розглядатиме колегія у тому ж складі. Про зміну суддів сьогодні клопотав адвокат Мусєєва Юрій Вишневецький. До засідання долучився ще один захисник — Андрій Межерицький. Клопотання Вишнивецького він підтримав, а також попросив суддів відкласти засідання на тиждень, щоб ознайомитись з матеріалами справи.

«Це процесуальні питання. Для забезпечення права на захист це обов’язково, щоб захисники мали можливість ознайомитись з матеріалами, в тому числі. У сторони захисту виникли сумніви в неупередженості цієї колегії суддів. По-перше, це політична вмотивованість кримінального провадження, як вважає мій клієнт. Головуючий суддя, яка здійсновала розгляд апеляційної скарги, має близьких родичів в керівництві місцевої прокуратури. А керівництву місцевої прокуратури відповідно підпорядковується прокурор, який і склав повідомлення про підозру, тому ми припускаємо можливий вплив на суддів задля забезпечення відповідного результату сторони обвинувачення в цьому процесі», — сказав адвокат Мусєєва Юрій Вишневецький.  

Клопотання Вишневецького про зміну складу суду не задовольнили. Другому захиснику суд надав тиждень на ознайомлення з матеріалами справи.

Нагадаємо, підозру депутату міської ради Максиму Мусєєву оголосили у жовтні 2018. За даними силовиків, у 2015 році в Криму Мусєєва завербувала ФСБ Росії. Чиновник звинувачення заперечує. Зараз він перебуває у розшуку, свою позицію оприлюднює у Facebook.

21 травня Київський райсуд Харкова скасував оголошену Мусєєву підозру. Прокуратура це рішення оскаржує. Прокурор у справі Вадим Білоусов вважає, що сторона захисту затягує апеляційний розгляд. 

«Я не розумію цю позицію, тому що це явне затягування. Наша апеляція вже розглядається більше двох місяців з моменту її подачі», — говорить Білоусов. 

Наступне засідання призначили на 5 серпня.