Московський проспект відкрили після реконструкції

18:48, 29 лип. 2019
 
Московський проспект відкрили після реконструкції

Відсьогодні, 29 липня, проїзд автотранспорту Московським проспектом від провулку Короленка до Харківської набережної відкрито. За словами речника міської ради Юрія Сидоренко, дорожню розмітку тут нанесуть найближчим часом.

На час реконструкції проїзд міського транспорту цією ділянкою дороги був заборонений. Як доводилося змінювали свій маршрут ми запитали у пішоходів та водіїв.

«Це пішки на базар. Ой, або в об’їзд, через Зірку, наприклад. Або на метро з базару до площі Повстання по вісім гривень. Хресна хода. Ось так йдуть люди пішки і йдуть туди. Особливо ввечері з роботи. ну це просто», - розповіла Жанна Тронза, пішохід.

«Ось внизу, я не пам’ятаю як та вулиця називається, вниз туди, як на Гагаріна їхати на круг, - там постійно жахливий затор. Коротше, усе в один потік, в одну дорогу упиралося. Я не знаю, що тут можна було півтора року робити», - розповів водій Дмитро Мараховський.

Нагадаємо, реконструкція проспекту від майдану Конституції до Харківської набережної розпочалася торік у квітні. Минулого вересня від майдану Конституції почали перекладали трамвайні колії. Згодом тут будували зливову каналізацію та замінювали водогін, розповідав заступник директора міського департаменту будівництва та шляхового господарства Сергій Дорошенко. За його словами, роботу ускладнювало те, що треба перекласти кілька підземних мереж. Через це строки завершення ремонту проспекту переносили тричі. Спочатку до жовтня, потім до кінця грудня 18-го, а після - до серпня 19-го.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fua.kharkiv.nstu%2Fvideos%2F488980425221405%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

У червні цього року проспектом знову почали їздити трамваї. За словами Дорошенка, вартість ремонту цієї ділянки - більше ніж 90 мільйонів гривень.