Рок-гурт записав пісню пам’яті школяра, загиблого внаслідок теракту біля Палацу спорту

18:25, 1 сер. 2019
 
Рок-гурт записав пісню пам’яті школяра, загиблого внаслідок теракту біля Палацу спорту

Український рок-гурт «Kozak System» випустив кліп в пам’ять про загиблого внаслідок теракту харківського школяра Дані Дідіка. Відеозапис, в основі якого фото із домашнього архіву Дідіка, опублікований на каналі музичного колективу в YouTube

Назва пісні — «Спи маленький козачок». Слова і музику до композиції написав Анатолій Сухий.

Батько Дані Андрій Дідік розповів Суспільному, що бачив кліп. Родині він дуже сподобався. 

«Про цей проєкт ми знаємо. З нами усе узгоджували. Але особисто з виконавцями ми не спілкувалися. Відео мені подобається», — розповів кореспондентам Суспільного Андрій Дідік.

За його словами, пісню записали в рамках проекту «Так працює пам’ять». Його започаткував журналіст Руслан Горовий. Він планує зібрати до альбому близько 20-ти пісень українських гуртів, серед яких «Kozak System», «Брати Гадюкіни», «Широкий Лан», «TaRuta» і «Скрябін». Точна кількість композицій поки невідома, написав Горовий у Facebook.

Нагадаємо, теракт, внаслідок якого загинув Даня Дідік, стався у лютому 2015-го. Вибух пролунав біля Палацу спорту під час ходи до річниці перемоги Євромайдану. Після вибуху загинули ще троє людей. У вчиненні теракту звинувачуються троє харків’ян: Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов. Суд над ними триває четвертий рік. 

Фото: Facebook