Cуд у справі про «Кооперативну схему» перенесли всьоме

12:22, 5 сер. 2019
 
Cуд у справі про «Кооперативну схему» перенесли всьоме

Сьогодні, 5 серпня, Дзержинський райсуд Харкова відклав розгляд справи про шахрайство із землею, в якій фігурує нардеп Михайло Добкін. Один із членів колегії суддів - у відпустці.

Про це кореспондентам Суспільного розповіли у приймальні головуючого судді Олексія Шишкіна.

Засіданні у справі відтермінували всьоме. Наступне слухання призначено на 4 вересня. 

Нагадаємо, справу почали розглядати у листопаді 2018-го. Відтоді до розгляду по суті - так і не перейшли.

У цій справі 6 підозрюваних. Це - колишній мер Харкова, а нині нардеп Михайло Добкін, колишній головний архітектор міста Сергій Чечельницький, екс-заступниця мера Тетяна Овіннікова та троє засновників житлових кооперативів. Усіх підозрюють у шахрайстві, а посадовців ще й у зловживанні службовим становищем. Йдеться про незаконну передачу землі у приватну власність. Через цю справу в липні 2017-го Добкіна позбавили депутатської недоторканості. За версією слідства, 10 років тому посадовці в порушення закону передали в приватну власність понад 70 гектарів землі. Сума збитків - більше ніж 200 мільйонів гривень.

У прокуратурі відчуження землі назвали «кооперативною схемою». Механізм передачі прописаний у житловому кодексі Радянського Союзу. Він лишається чинним і нині. Молоді люди без житла можуть об’єднуватися та безкоштовно отримувати землю під забудову. Замість нужденних, за даними слідства, ділянки отримували бізнесмени - під комерційну забудову.

Фото: Facebook / Михайло Добкін