На реконструкцію саду Шевченка виділять ще 51 мільйон гривень — ХАЦ

10:04, 8 сер. 2019
 
На реконструкцію саду Шевченка виділять ще 51 мільйон гривень — ХАЦ

За ці кошти у оновленому саду Шевченка мають побудувати фонтан, розповів представник громадської організації «Харківський антикорупційний центр» Євген Лісічкін. Про вартість монтажу ХАЦ дізналися з системи публічних закупівель «ProZorro».  

Фонтан мають змонтувати заміть будинку лебедів, а птахів — відселити. Відповідне повідомлення Харківський міський голова Геннадій Кернес написав на своїй сторінці у Facebook.

Представник Харківського антикорупційного центру Лісічкін каже: за ці 51,5 мільйонів гривень в саду, крім фонтану, мають встановити світлодіодні світильники, облаштують тротуари, посіють траву, покладуть трубопровід та інше. Загалом на реконструкцію оновленого саду вже витратили майже 94 мільйони гривень. 

UPD: Як з’ясували кореспонденти Суспільного, 51,5 млн гривень виділили на облаштування 6 фонтанів у саду Шевченка. Про це розповів директор міського Департаменту комунального господарства Олексій Богач. Що робитимуть на місті будиночку для лебедів, після того як звідти відселять птахів, посадовець ще не знає. «Може, там буде фонтан. Може, ні. Зараз ми перевіряємо технічну можливість для цього», — говорить Богач.