Суд у справі Геннадія Кернеса: засідання скасували

16:22, 8 сер. 2019
 
Суд у справі Геннадія Кернеса: засідання скасували

Засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців мало відбутися завтра, 9 серпня. Справу зняли з розгляду через лікарняний судді Оксани Корсун, розповіла речниця Полтавського апеляційного суду Олена Швидка.

Нова дата засідання ще не відома.

Почати розгляд справи Геннадія Кернеса Полтавський апеляційний суд не може від минулої осені. З того часу засідання переносили понад 10 разів. Сам Кернес до апеляційного суду жодного разу не приїхав.

Геннадія Кернеса і двох його охоронців Євгена Сміцьккого та Віталія Блинника звинувачують у викраденні та побитті двох учасників харківського Євромайдану у січні 2014 року.

Справу розглядали по суті в Київському райсуді Полтави з жовтня 2015 року. У серпні 2018 року суддя Андрій Антонов закрив кримінальне провадження. В ухвалі зазначалось: представники обвинувачення не з’являлися на слухання 7 засідань поспіль. Суд розцінив це як бездіяльність.

Представники Генпрокуратури та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляції. Наприкінці серпня 2018-го матеріали справи передали до Полтавського апеляційного суду.