Конфлікт у харківському трамваї: пенсіонер та поліцейський звинувачують один одного у побитті

18:57, 8 сер. 2019
 
Конфлікт у харківському трамваї: пенсіонер та поліцейський звинувачують один одного у побитті

Сьогодні Сергій Слинько прийшов до поліклініки знімати шви. До цього він три дні пролежав у відділенні нейрохірургії з забоєм лоба. Стверджує — його побив поліцейський. Сталося це після того, як 68-річна дружина Сергія попросила поступитися їй місцем у трамваї. У неї друга група інвалідності.

«Дружина нахилилась до нього і каже: "Молодий чоловік, я бачу, що у вас, начебто, інвалідності немає. Якщо я помиляюсь, то скажіть. Але якщо у вас немає інвалідності, то, можливо, поступитесь місцем комусь з жінок. Наприклад, мені? Я маю інвалідність. Можу навіть документ показати". На що він, подивившись знизу вгору, сказав їй: "Вічно якась стара сучка настрій зіпсує"», — розповідає потерпілий Сергій Слинько.

Сталося це у трамваї №5, минулого вівторка.

«Побачивши мене, він, не сказавши ні слова, вдарив мене кулаком правої руки. Удар прийшовся у ліву скроню. Тут вже я кинувся на нього і наніс йому кілька ударів. Ударом голови він вдарив мене у лоба».

Фото // Сергій Слинько

Сергій розповідає, викликав поліцію. Його кривдником виявився дільничий інспектор. Йому 23 роки, працює у цьому ж районі. Конфлікт у трамваї поліцейський називає провокацією, розповів його адвокат Іса Гулієв.

«Він просто встав і хотів пройти. Але вона стала його штовхати. І він присів на це ж місце. У цей момент з вагону, біля других дверей, її чоловік підбіг до мого клієнта, нічого не кажучи, ну, з якимись образливими словами, та почав його бити. Він відмахувався від діда руками, але дід продовжував».

За словами Гулієва, Сергій Слинько міг знати дільничого. Двічі той не прийняв від Сергія заяви щодо його конфлікту з сусідом. Слинько на це відповідає так:

«Я з цією людиною ніде, ніколи не зустрічався. Більш того, у цьому районі ми живемо другий рік. Я гадки не маю, де його там кабінет, офіс чи як там називається».

Обидва чоловіка написали заяву за однією статтею — «умисне легке тілесне ушкодження». За словами Гулієва, все сталося о 14:00 дня і дільничий був на службі.

«Ми будемо вимагати, щоб відкрили кримінальне провадження за статтею 345 частина 2. Це нанесення працівнику правоохоронних органів тілесних ушкоджень».

«Чого ми хочемо досягти? Ну, принаймні, стосовно цієї людини, щоб такі, як він, зокрема, не повинні працювати у поліції», — говорить Слинько.


Від роботи дільничного не відстороняли. Про це кореспондентам Суспільного розповіла речниця поліції області Оксана Калмикова. Вона говорить: більше у відомстві не можуть надати жодних коментарів у цій справі. Провадження про бійку за участі дільничого направили у Державне бюро розслідувань. Як повідомив речник теруправління ДБР Олександр Білка, ці матеріали вони ще не отримали.