Міст у сквері Стрілка: нове освітлення показали, тендер на роботи ще не провели

18:49, 22 сер. 2019
 
Міст у сквері Стрілка: нове освітлення показали, тендер на роботи ще не провели

Сьогодні о 21:30 у сквері Стрілка засвітять оновлений міст. Там має відбутися фаєр-шоу, розповіли у прес-службі мерії.

Відео, як виглядатиме міст після реконструкції, на своїй сторінці у Facebook опублікував міський голова Геннадій Кернес.

«Це подарунок Харкову і харків’янам, один з них, до нашого головного свята — Дня визволення від нацизму у Другій світовій війні», - йдеться у дописі.

Реконструкція бюджету міста обійдеться у понад 7,5 млн грн. Така сума вказана у системі публічних закупівель «Prozorro». На сьогодні переможець тендеру не оголошений. Триває розгляд пропозицій.



Замовником є Департамент комунального господарства міської ради. Чому роботи на мосту виконали до укладення угоди директор Департаменту Олексій Богач кореспондентам Суспільного пояснив так:

«Є архітектурне рішення з точки зору естетики. Спочатку вирішили підсвітити тільки білим, а потім з’явилися нові архітектурні рішення і зробили набагато яскравіше, активніше і цікавіше. Внесли коригування зіграємо тендер, потім буде акт».

За словами Багача остаточна вартість робіт зараз не підрахована.

«Сума не буде в мільйон і явно не буде в 7, буде вона закрита, вочевидь, в районі 5 600 000 — 6 600 000. Є тендерний комітет. Протягом місяця всі ці документи будуть узгоджені. В рамках проєкту на 1,5 млн це зіграно і є. Це бухгалтерський нюанс».

 

Закон «Про публічні закупівлі» не забороняє виконувати роботи до проведення тендеру, каже юрист Дмитро Остапенко:

«Наразі не зрозуміло, чи та тендерна пропозиція, яка є на сайті прозоро, чи стосується вона тих робіт, які вже проведені щодо реконструкції мосту, чи це маються на увазі роботи, які будуть надалі зроблені. Але якщо мова йде про те, що роботи вже проведено, а тендер лише оголошено зараз, то, з точки зору закону, закон прямо не забороняє проведення робіт до укладення тендеру, закон забороняє купівлю цих робіт і оця колізія в нормі права, вона може дозволяти таким ситуаціям мати місце. В більшості випадків такі роботи проводяться за кошти виконавця, які потім отримують відшкодування з бюджету, коли пройдуть вже всі тендерні процедури».