Харківська міськрада вимагатиме заборони KharkivPride

15:28, 2 вер. 2019
 
Харківська міськрада вимагатиме заборони KharkivPride

Відповідне повідомлення опубліковане на Facebook-сторінці міського голови Геннадія Кернеса. Інформацію Суспільному підтвердив речник мерії Юрій Сидоренко. За його словами, мерія звернеться до суду з вимогою повністю заборонити проведення заходу у місті.

Петиція про заборону марша була опублікована на сайті мерії 12 серпня. Вона набрала 5800 голосів "за" з необхідних 5000 підписів. 

«Відповідно до ст. 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.

Обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей.

За результатами розгляду вищевказаного повідомлення про проведення мирного зібрання Харківською міською радою прийнято рішення про звернення до суду з відповідною позовною заявою про встановлення обмеження щодо реалізації права на свободу мирних зібрань в порядку ст. 280 Кодексу адміністративного судочинства України», — йдеться у відповіді на петицію.

Співорганізаторка заходу Ксенія Левадна надати коментарі щодо заяви мерії пообіцяла пізніше.

Повідомлення доповнюється.

Фото: Facebook/Sphere, Women Association