Карикатури, кінокамери та «Земля»: у Харкові розпочався «ДовженкоFest»

16:06, 11 вер. 2019
 
Карикатури, кінокамери та «Земля»: у Харкові розпочався «ДовженкоFest»

В Обласному центрі культури та мистецтва пройшла інтерактивна виставка, присвячена 125-й річниці з дня народження українського режисера Олександра Довженка. За допомогою QR-кодів долучитися до інтерактивного заходу могли усі бажаючі.

«ДовженкоFest» у Харкові відкрила виставка про життя і творчість українського кінорежисера, драматурга та письменника. В експозиції Обласного центру культури і мистецтв — плакати, світлини та репродукції малюнків Довженка.

Виставка інтерактивна. Перевірити знання з біографії митця можна за допомогою QR-кодів, розповідає працівниця центру Оксана Бугайченко.

«Можна сканувати цей QR-код і вийти на сторінку, де є завдання. Наприклад, тут буде завдання із камерою. Треба буде її щось взяти, покрутити, щось з нею зробити», — розповідає Бугайченко.

За допомогою цих кодів можна прослухати персональну екскурсію у власному смартфоні. Аудіогід складається з шести частин про життя та творчість Довженка.

«Ще на виставці, як ви помітили, є такий цікавий хід — вікна «Інстаграму». Тобто ми своєю метою бачили — популяризувати творчість нашого видатного мешканця серед молоді в тому числі», — каже завідувачка відділу Обласного центру культури і мистецтва Оксана Бугайченко.

На стінах — карикатури та шаржі на друзів, які малював Довженко, коли жив у Харкові. Це було у 20-х рр. минулого століття. Відвідувачка Валентина Тимків дізналася про цей факт з біографії режисера вперше.

«Знала ж його твори, бачила його фільми. Ну, ви знаєте, цільна особистість. Така багатогранна, така цікава. Я не знаю, оціненна, неоціненна, но то що недооцінена – це точно», — каже Валентина Тимків.

Відвідувачка виставки Уляна Борсук говорить: після виставки, перечитає твори Довженка.

«Звичайно, ми проходили в школі, як і всі. Це «Зачарована Десна», «Україна в огні», тобто це на слуху. У нього такі вдумливі твори», — каже Уляна Борсук.

«ДовженкоFest» у Харкові організували вперше, розповідає працівниця центру Оксана Бугайченко. Шість заходів, присвячених українському письменнику та режисерові, триватимуть до 17 вересня.