Хлопець, побитий після KharkivPride в Саду Шевченка, написав заяву до поліції

19:04, 16 вер. 2019
 
Хлопець, побитий після  KharkivPride в Саду Шевченка, написав заяву до поліції

Хлопець, якого у неділю побили у Саду Шевченка, сьогодні написав заяву до поліції. Про це він розповів кореспондентам Суспільного. Йому 15 років, він навчається у школі. Своє ім’я та прізвище не називає. Обличчя своє попросив не показувати.  

«Ми гуляли у саду Шевченка, проходили повз групи людей. Через те, що в моєї дівчини на футболці була веселка, їй плюнули в обличчя. Я за неї заступився, мене оточили майже 30 чоловіків. Вони почали штовхати, бити, намагалися гасити цигарки. Підійшла жінка, допомогла мені вийти. Я намагався від них втекти, мені залили око перцевим балончиком і от, в мене хімічний опік. Потім мене повалили на землю і почали бити ногами по голові, тілу. Підійшов чоловік з камерою і допоміг піднятись, завдяки чому я і втік», — розповідає хлопець.

Нагадаємо, конфлікт стався 15 вересня. Кадри, на яких група чоловіків наздоганяє, б’є та валить на землю юнака, з’явились після завершення маршу рівності KharkivPride та акцій за традиційні сімейні цінності.

Після появи відео з побиттям юнака у саду Шевченка поліцейські відкрили кримінальне провадження. Цей випадок будуть розслідувати як «хуліганство», повідомила речниця поліції Олена Баранник. Чи є підозрювані, у поліції не говорять, посилаючись на таємницю слідства.