Суд поновив, до роботи в ДБР не допустили: Тимошко планує звернутися до Генпрокуратури

16:50, 20 вер. 2019
 
Суд поновив, до роботи в ДБР не допустили: Тимошко планує звернутися до Генпрокуратури

Володимир Тимошко, який оскаржував у суді звільнення з посади директора Управління Державного бюро розслідувань в Полтаві, збирається написати заяву до Генеральної прокуратури.

Телефоном Тимошко розповів кореспондентам Суспільного, у четвер його не допустили до роботи у бюро, яке об’єднує три області — Полтавську, Харківську та Сумську. Такі дії керівництва ДБР, за словами Володимира Тимошка, порушують дві статті кримінального кодексу — невиконання судового рішення і виконання завідомо незаконного наказу. На наступному тижні він та його захисниця Лариса Матвєєва планують звернутися до виконавчої служби та Генпрокуратури.

«Після закінчення лікування я став вчора до роботи. Того ж дня мені виконуючою обов’язки директорки територіального управління Савченко Світланою Віталіївною все ж таки було надано для ознайомлення наказ від 28 травня про моє звільнення. Мені буда видана трудова книжка, в якій зроблено відповідний запис, — говорить Тимошко. — Незважаючи на те, що вони звернулися до Апеляційного суду, вони повинні були негайно виконати припис суду першої інстанції про негайне поновлення моїх прав. Цього зроблено не було».

Володимир Тимошко більше 15 років працював у Харкові в органах внутрішніх справ, у тому числі на посаді начальника обласного Слідчого управління поліції. У грудні 2018-го очолив територіальне управління Державного бюро розслідувань у Полтаві. ДБР розслідує справи, пов’язані зі злочинами у сфері службової діяльності та корупції, а також злочини, вчинені посадовими особами, військовими та суддями.

Наприкінці травня цього року директор ДБР Роман Труба видав наказ про звільнення Володимира Тимошка. 8 серпня Харківський окружний адмінсуд поновив Володимира Тимошка на роботі.

Фото: Володимир Тимошко/Facebook